Green Sausage

Owoce o kształcie zielonej kiełbaski, wydłużone, o skórce zielonej w żółte paski. Osiągają długość 10-12 cm. Krzak o zwartej budowie, osiągający do 140 cm wysokości, wyróżniający się niebywałą plennością. Owoce osiągają wagę  300-570 gram. Gęsty miąższ o bogatym, orzeźwiającym i lekko pikantnym smaku zawiera dużo suchej masy. Do bezpośredniej konsumpcji, sałatek, zielonych sosów i na przeciery.

pomidor green sausage

 

W balkonowym warzywniku

Moja opinia
Green Sausage ma ładne owoce. I tyle dla mnie dobrego. Suchy, w smaku może nie najgorszy, ale… suchy. Myślę, że gdybym pokusiła się o znalezienie dla niego zastosowania w jakichś przetworach opinia byłaby pozytywniejsza. Niestety nie pokusiłam się. Nikt go nie chciał jeść w morzu tylu pysznych odmian, więc gryzłam go jak jabłko tylko lekko posypując solą z głębokim postanowieniem, że w przyszłym roku go nie sieję. Trzeba mu jednak oddać, że jest plenny. Produkował całą masę tych zielonych kiełbasek nie zważając na niepogodę, w 10l donicy. Uwaga, ma skłonności do suchej zgnilizny wierzchołkowej, należy dbać o zrównoważone nawodnienie.

 

 

Cechy

Owoc zielony, średni, podłużny
Wysokość krzaka 50 cm, płożący
Dni do zbioru 84

Opinie

Oceń Green Sausage

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

<< wróć do listy

Informuję Cię, że strona używa plików cookies(tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. możesz zaakceptować pliki cookies albo wyłączyć ich używanie w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. więcej informacji o plikach cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close